καλλιέργειες

Με σεβασμό στη γη και στο περιβάλλον, εφαρμόζοντας κανόνες αυστηρά βιολογικής καλλιέργειας, παράγουμε εξαιρετικής ποιότητας αρωματικά και φαρμακευτικά βότανα.

Η περιοχή

Το κτήμα ΒΙΑΜΜΩΝ βρίσκεται στην Παραλία Αυλίδας, σε χαμηλό υψόμετρο και σε απόσταση τριών περίπου χιλιομέτρων από τον Νότιο Ευβοϊκό κόλπο.
Η περιοχή χαρακτηρίζεται από έντονη ηλιοφάνεια, χαμηλό δείκτη βροχοπτώσεων, ήπιο και εύκρατο κλίμα και έχει εύφορα εδάφη.

Οι καλλιέργειές μας

Καλλιεργούμε αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά από επιλεγμένες Ελληνικές και Μεσογειακές ποικιλίες, τα οποία προσαρμοσμένα στο μικροκλίμα της περιοχής και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κτήματος, δίνουν εξαιρετική ποιότητα και εκλεπτυσμένη γεύση.

Η φροντίδα τους

Τα φυτά μας μεγαλώνουν σε ξερικό περιβάλλον παίρνοντας τροφή από την εύφορη γη του κτήματος και την πρωινή δροσιά του Ευβοϊκού. Η φροντίδα τους γίνεται από ανθρώπους με γνώση, ακολουθώντας αυστηρά βιολογικές μεθόδους πιστοποιημένες από τον αναγνωρισμένο οργανισμό ΔΗΩ.

Η επεξεργασία

Τα βότανά μας συλλέγονται αποκλειστικά με το χέρι, στην κατάλληλη χρονική στιγμή ώστε να κλείσουν μέσα τους όλα τα αρώματα και τις ευεργετικές τους ιδιότητες στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Αποξηραίνονται στις εγκαταστάσεις μας την ίδια μέρα, σε ιδανικές συνθήκες, ώστε να διατηρήσουν τις πολύτιμες ουσίες τους. Η τελική επιλογή και η συσκευασία γίνονται επίσης χειρωνακτικά, κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες και με συνεχή ποιοτικό έλεγχο.

Τα βότανά μας